Töltött csirke

Hozzáadta: admin - 2015. március 5.

Hozzávalók: 1 db kb. 1 kg-os csirke, 1 zsemle, tej, 1 tojás, egy darabka vaj, törött feketebors, zöldpetrezselyem, só, 3 evőkanál vaj, zsír vagy olaj

A kibontott és megmosott csirke bőrét óvatosan, hogy ki ne szakítsuk, felszedjük, majd elkészítjük a tölteléket, és a bőr alá benyomkodjuk. A tejben megáztatott és kifacsart zsemlét bekeverjük egy darabka vajjal, tojással, egy késhegynyi törött feketeborssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és sóval. Jól elkeverjük, és megtöltjük vele a csirkét. A nyílást bevarrjuk. A csirkét tűzálló tálban vagy tepsin, megforrósított vajon, zsíron vagy olajon minden oldalról megpirítjuk. Utána kevés vizet öntünk alá, közepesen meleg sütőbe tesszük, és időnként megforgatva, öntözgetve, puhára, majd pirosra sütjük. Zsírban sült burgonyát és kompótot tálalunk mellé.

A töltelékbe tehetünk 5 kg párolt gombát, vagy 5 dkg párolt csirkemájat, vagy mindkettőt is. A tölteléket készíthetjük úgy is, hogy 1 zsemle morzsáját 2 kanálnyi zsiradékon megpirítjuk, majd elkeverjük apróra vágott 5 dkg füstölt szalonnával, apróra vágott 2 keményre főtt tojással, a nyers tojással, törött feketeborral, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és sóval.

Címkék: , , , ,

« Régebbi bejegyzések