Kicsontozott csirke

Hozzáadta: admin - 2018. június 22.

Hozzávalók: 2 csirkecomb, 1 csirkemell, 3 dkg füstölt szalonna, 1 csirkemáj, 1 evőkanál apróra vágott hagyma, 1 evőkanál zsemlemorzsa, vaj vagy olaj, só, zöldpetrezselyem, törött fekete bors, 6 szelet füstölt szalonna, citromlé, 3 db virsli (virsli helyett lehet sertésmáj)

A combokat kicsontozzuk, a bőrt lehámozzuk, a húst kiveregetjük. A 3 dkg füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, megsütjük rajta az apróra vágott hagymát, a kis kockára vágott csirkemájat és végül a morzsát. Kihűtjük, majd a kiveregetett combhús egyik felére elosztjuk (a combokat kettévágjuk), meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és ráhajtjuk a hús másik felét. Jól megkent alumínium fóliára tesszük, megsózzuk, borsozzuk, majd összecsavarjuk. Tepsire vagy a grill rostjára tesszük.

A mellét kettévágjuk, kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, és a húst 3-3 szeletre vágjuk. Kiveregetjük. Négy szeletet úgy készítünk elő, hogy a húsra tesszük a szalonnaszeletet, erre ½ virslit vagy kockára vágott sertésmájat), meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, mértékkel megsózzuk, összecsavarjuk és összetűzzük. Két szeletet úgy készítünk el, hogy alulra a szalonnát tesszük, erre a húst, a virslit (vagy a kockára vágott májat), meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, kissé megsózzuk, összetekerjük és összetűzzük. Kikent tepsire tesszük, és a combokkal együtt erőre bemelegített sütőben megsütjük (ha kell, kevés vizet öntünk alá). Vagy nyársra fűzzük fel úgy, hogy az a tekercs legyen középen, amelyen a szalonnaszelet kívül van, és a combokkal együtt grillen megsütjük. A combokon az alumínium fóliát felvágjuk, mielőtt kivesszük a sütőből, hogy a hús megpiruljon. A csontokból és a csirke többi részéből levest vagy rizottót készíthetünk.

Címke: , , , , , , , , ,

Itt szólhat hozzá:

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.

Főoldal