Vagdalt tyúkmell

Hozzáadta: admin - 2016. december 1.

Hozzávalók: 1 tyúkmell a szárnyakkal együtt, 1 zsemle, tej, 1 tojás, zöldpetrezselyem, egy darabka hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál zsír vagy olaj, só

A tyúk melléről vigyázva úgy fejtjük le a bőrt, hogy a nyakbőr és a szárnyak is rajta maradjanak. A nyakbőrt és a bőr nagyobb nyílását is varrjuk csaknem össze. A mellcsontról leszedett húst a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, hagymával meg fokhagymával húsőrlőn ledaráljuk. A zsírral, tojással, sóval, törött feketeborssal meg a finomra vágott zöldpetrezselyemmel alaposan kevergessük össze. Beletöltjük a bőrbe, és a nyílást teljesen összevarrjuk. A húst sós vízbe tesszük és kissé megfőzzük ( a léből azután zöldség és a csont hozzáadásával levest főzhetünk). Kivesszük, felhevített zsírra vagy olajra tesszük, és lassú tűzön minden oldalról szép pirosra sütjük. Burgonyával vagy főzelékkel adjuk asztalra.

Hasonlóan készíthetjük el pulyamellből is, azzal a különbséggel, hogy a szárnyakat nem hagyjuk rajta.

A pulyka mellét a csontról lefejtjük, szép szeletekre vágjuk, kirántva, párizsiasan vagy natúr is elkészíthetjük.

Combjait vigyázva lenyúzzuk, vastag, erős inait kihúzzuk, a fenti módon ledaráljuk és elkészítjük, a húst a bőrbe visszatesszük és megsütjük. Nagyon finom és különleges sültet kapunk.

Címke: , , , , , ,

« Régebbi bejegyzések